Bixie wedstrijd 22 november 2020 afgelast!

Helaas is de bixie wedstrijd van aankomende maand afgelast door de aangescherpte Corona maatregelen.

Wij hopen volgend jaar weer bixie wedstrijden te kunnen organiseren. 

 

Groet,

 

Het bestuur

Dressuur wedstrijd 6 december 2020 afgelast!

Zoals jullie weten zijn de Corona maatregelen aangescherpt.

Hierdoor kan de dressuur wedstrijd van 6 december to onze grote spijt niet doorgaan.

Wij hopen volgend jaar weer wedstrijden te kunnen organiseren.

Groet

Het bestuur

Corona maatregelen 2020

CORONAMAATREGELEN PAARDENSPORT 4 T/M 18 NOVEMBER * UPDATE 5 NOVEMBER

Zie voor actuele en de nieuwste maatregelen en richtlijnen de website van het KNHS www.knhs.nl/nieuws

Geplaatst op 05 november 2020

Premier Rutte en minister De Jonge hebben op 3 november extra maatregelen aangekondigd. “We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen.” aldus de premier. Belangrijkste doel van de extra maatregelen is om reisbewegingen en sociale contacten nog verder te reduceren. De nieuwe maatrelen gelden voor twee weken, van woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november. Vanaf 19 november gaan we weer terug naar de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Helaas betekent dit ook dat we voorlopig geen officiële wedstrijden kunnen rijden. Ondertussen blijven de KNHS en FNRS zich inzetten voor meer mogelijkheden binnen de paardensport.

De KNHS en FNRS hebben met het ministerie van VWS, NOC*NSF en het POS gekeken wat de tijdelijke verscherping van de maatregelen betekenen voor de paardensport. Op dit moment is het nog onvoldoende duidelijk of groepslessen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) de komende twee weken zijn toegestaan. Zodra daar meer over bekend wordt zullen we dat melden.

UPDATE: 5 NOVEMBER 2020 15.30 UUR

Onderstaande is wat nu bekend is en wat de overheid zegt over groepslessen. Er zijn nog gesprekken met de overheid en NOC*NSF gaande, wellicht dat hier nog wijzigingen op komen. Twijfel je als sportaanbieder over wat mag, dan adviseren we je altijd even contact met je veiligheidsregio of gemeente op te nemen.

Paardrijden, lessen en trainingen voor personen > 18 jaar
Groepslessen zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan voor personen vanaf 18 jaar.  Individuele lessen, individueel rijden en trainingen in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief instructeur) zijn voor iedereen vanaf 18 jaar zowel binnen als buiten in ieder geval wel toegestaan, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Bij individueel rijden mag een begeleider aanwezig zijn om toezicht te houden in verband met veiligheid en waarborgen van de onderlinge afstand.  

Paardrijden, lessen en trainingen voor personen < 18 jaar
Voor groepslessen, individuele lessen, individueel rijden en trainingen voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn er geen beperkingen. Voor hen kunnen de reguliere (groeps)lessen doorgang vinden. Zij hoeven ook geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het paardrijden.  

Reparatie dak bijna klaar!

De reparatie van ons dak is zo goed als klaar, een prachtig resultaat met als gevolg dat het dak weer waterdicht is en overdag er geen verlichting meer nodig is. Dank aan de (vele) handen die hieraan hebben gewerkt.

We hoopten vooraf dat we voor het weekeinde klaar zouden zijn maar vooral de bovenste dakplaten vervangen kostte veel meer tijd dan verwacht en er was ook meer te repareren dan we hadden gedacht.

Zoals het nu lijkt wordt er zondag 1 december tussen 10.00 en 16.00 nog gewerkt en dan zou het klaar moeten zijn.

De laatste dag dat er overdag niet gereden kan worden.

Nieuwe leden 2019

Dit jaar hebben wij 23 nieuwe leden mogen verwelkomen. Wij zijn blij verrast dat de aanmeldingen van dit jaar grotendeels uit ponyruiters bestaan. Super dat jullie ponyruiters enthousiast zijn!. Wij wensen alle nieuwe leden en al onze trouwe leden heel veel rijplezier toe.

Tijdsklok rijhal

Ivm de wintertijd is de tijdklok in de rijhal aangepast van 07:00 tot 22:00 uur. Belangrijk dat het licht voor en na openingstijden niet aangaat of handmatig ingeschakeld kan worden. Mochten er vragen zijn graag contact opnemen met bestuurslid Carel.

Rabobank Clubkas Actie

Wij hebben meegedaan met de Rabobank Clubkas Campagne en hebben hier dankzij jullie een heel mooi bedrag opgehaald.Met dit bedrag gaan wij het tussenstuk tussen de rijhal van onze rijvereniging en de rijhal van de manege Lipizza opknappen. Wij hebben een offerte opgevraagd. Hou de website in de gaten voor een update! Nogmaals bedankt voor het stemmen allemaal

IICH groningen, bixie

Dressuurderby IICH Groningen 7 en 8 september. Wij kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. Zowel bij de dressuur als bij de bixie waren er veel deelnemers.
We hebben veel positieve geluiden vernomen. Wij willen het bestuur van IICH Groningen, rijverenigingen en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en beschikbaar stellen van materialen.
Wij hopen volgend jaar weer een succesvol weekend neer te zetten en zien iedereen graag terug!

Groet,
Het bestuur

Lees meer

Klusdag 2019 LR Veendam

We kunnen terugkijken op een geslaagde Klusdag. Het weer hadden we gelukkig mee. Materialen, verf zijn weer super geregeld door Carel en hoogwerker door Bart de Lange.  Na de oproep van de voorzitter via mail was de opkomst top!.

Met zijn allen hebben we de schouders ?eronder gezet en de rijhal en bak winterklaar gemaakt. Heel erg bedankt allemaal ?en volgend jaar rekenen we graag weer op jullie komst.

Groet,
Het bestuur?

Binnenkort

Er zijn geen komende evenementen

Aangesloten bij

knhs Stichting veilige Paardensport

Bezetting Rijhal

Hal bezet:

Lesindeling springen: 
Pony's: Elke wo. van 18:45-20:00
Paarden: Elke wo. van 19:45-21:00

Lesindeling dressuur:
Pony's: Elke do. Even wkn van 19:00-20:00
Paarden: Elke do. Even wkn van 20:00-21:00 

Dressuur Hergen van Hall:
3de do. van de maand van 14:00-21:30

Adres

Logo

 

Fauna 4-6, 9642 LX Veendam

06 - 20 38 09 50
e-mail
Ma. t/m zo. 07:00 - 22:00
(direct naar lestijden / bak bezet)