Corona maatregelen 2020

CORONAMAATREGELEN PAARDENSPORT 4 T/M 18 NOVEMBER * UPDATE 5 NOVEMBER

Zie voor actuele en de nieuwste maatregelen en richtlijnen de website van het KNHS www.knhs.nl/nieuws

Geplaatst op 05 november 2020

Premier Rutte en minister De Jonge hebben op 3 november extra maatregelen aangekondigd. “We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen.” aldus de premier. Belangrijkste doel van de extra maatregelen is om reisbewegingen en sociale contacten nog verder te reduceren. De nieuwe maatrelen gelden voor twee weken, van woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november. Vanaf 19 november gaan we weer terug naar de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Helaas betekent dit ook dat we voorlopig geen officiële wedstrijden kunnen rijden. Ondertussen blijven de KNHS en FNRS zich inzetten voor meer mogelijkheden binnen de paardensport.

De KNHS en FNRS hebben met het ministerie van VWS, NOC*NSF en het POS gekeken wat de tijdelijke verscherping van de maatregelen betekenen voor de paardensport. Op dit moment is het nog onvoldoende duidelijk of groepslessen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) de komende twee weken zijn toegestaan. Zodra daar meer over bekend wordt zullen we dat melden.

UPDATE: 5 NOVEMBER 2020 15.30 UUR

Onderstaande is wat nu bekend is en wat de overheid zegt over groepslessen. Er zijn nog gesprekken met de overheid en NOC*NSF gaande, wellicht dat hier nog wijzigingen op komen. Twijfel je als sportaanbieder over wat mag, dan adviseren we je altijd even contact met je veiligheidsregio of gemeente op te nemen.

Paardrijden, lessen en trainingen voor personen > 18 jaar
Groepslessen zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan voor personen vanaf 18 jaar.  Individuele lessen, individueel rijden en trainingen in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief instructeur) zijn voor iedereen vanaf 18 jaar zowel binnen als buiten in ieder geval wel toegestaan, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Bij individueel rijden mag een begeleider aanwezig zijn om toezicht te houden in verband met veiligheid en waarborgen van de onderlinge afstand.  

Paardrijden, lessen en trainingen voor personen < 18 jaar
Voor groepslessen, individuele lessen, individueel rijden en trainingen voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn er geen beperkingen. Voor hen kunnen de reguliere (groeps)lessen doorgang vinden. Zij hoeven ook geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het paardrijden.  

Binnenkort

Aangesloten bij

knhs Stichting veilige Paardensport

Bezetting Rijhal

Hal bezet:

Adres

Logo

 

Fauna 4-6, 9642 LX Veendam

06 - 20 38 09 50
e-mail
Ma. t/m zo. 07:00 - 22:00
(direct naar lestijden / bak bezet)