Actualiteiten LR&PC Veendam

actualiteiten LR&PC Veendam

Vanuit het bestuur zijn er enkele actualiteiten om met jullie te delen.

Grote Clubactie
Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij.
Ook dit jaar doen we zowel als rijvereniging weer mee aan de Grote Clubactie met als doel een bijdrage voor aanschaf nieuwe materialen voor in de rijhal.

Alle leden kunnen een lot kopen (tot en met 13 november 2023) via de website  www.lot.clubactie.nl/lotkopen loten zijn € 3,- per stuk) en van de opbrengst gaat 80% dus € 2,40 per lot direct naar onze club.

Jullie kunnen leuke prijzen winnen! De trekking vindt plaats op 28 november.
We hopen (weer) op jullie te kunnen rekenen!

Veendammer Sport & Cultuur Gala
Op dinsdagavond 28 november zal het allereerste Veendammer Sport & Cultuur Gala plaats gaan vinden. Een avond in het teken van lokale sporters, cultureel talent en hun sport- & cultuuraanbieders.

Nomineren
Het is tijd om te gaan nomineren. Wie verdiend volgens jou de eer en de prijs van €250, als winnaar van één van de categorieën? Via onderstaande link, kan een team of individu aangedragen worden voor zijn of haar bijzondere culturele of sportieve prestatie. Een nominatie hoeft niet per se uit de sportclub/ cultuuraanbieder te komen. Ouders/ verzorgers, vrienden, familie, iedereen kan een team of individu aandragen. Per categorie staat uitgelegd waar de culturele of sportieve prestatie aan moet voldoen.

Voorwaarde om iemand te kunnen nomineren:
Hij/ zij woont in de gemeente Veendam
Of
Hij/ zij/ het team, sport bij een sportclub/ aanbieder in de gemeente Veendam

Er kan genomineerd worden t/m woensdag 8 november via www.veendambeweegt.nl/veendammer-sport-cultuur-gala/

Hieronder vind je de categorieën waarin sport- & cultuurtalent genomineerd kan gaan worden.

Categorieën Sport
Voor sport zijn er vijf mogelijke categorieën om te nomineren:

 1. Team van het jaar
  Een team kan genomineerd worden als het een bijzondere prestatie heeft geleverd. Dit hoeft niet per se een eerste plaats te zijn of een prestatie van een eerste elftal. Dit kan een team zijn binnen alle gelederen van de sportclub. Denk aan de jeugdteams, maar ook aan recreatieve volwassen teams.
 2. Uniek Sporter van het jaar
  Een uniek sporter kan genomineerd worden als hij of zij een bijzondere prestatie heeft geleverd in zijn of haar aangepaste sport. Dit hoeft niet per se een eerste plaats te zijn. Er zit geen leeftijd gebonden aan deze categorie.
 3. de Breedtesportprijs
  Voor deze prijs kan een vrijwilliger, een team, een club of organisatie of zelfs een sportief evenement met Groningse roots genomineerd worden. De Breedtesportprijs is een waarderingsprijs. Hierin staat de maatschappelijk waarde van sport voorop. Dus ken jij iemand die alles voor de sportclub/ aanbieder over heeft? Of ken je een club die zich op een bijzondere manier heeft geprofileerd? Zet hem/ haar of de club/ organisatie in het zonnetje en nomineer ze!

De winnaar van de Breedtesportprijs Veendam wordt aangedragen als kandidaat voor de Breedtesportprijs van het Groninger Sportgala, dat plaatsvindt op maandag 11 december.

Categorieën Sport
4. Sporter van het jaar (lokaal)

De sporter van het jaar kan genomineerd worden als hij/ zij een bijzondere prestatie heeft geleverd in zijn of haar tak van sport. Het hoeft niet per se een eerste plaats te zijn. Er zit geen leeftijd gebonden aan deze categorie.

 1. Topsporter van het jaar
  De topsporter van het jaar kan genomineerd worden als hij/ zij een bijzondere prestatie heeft geleverd in zijn of haar tak van sport. Het hoeft niet per se een eerste plaats te zijn, maar wel een prestatie op het hoogste niveau van zijn of haar tak van sport. Bijv. een speler is genomineerd voor een selectie van de U15 van de bond waar hij/ zij onder speelt. Of hij/ zij heeft een medaille gewonnen op een belangrijk toernooi bijvoorbeeld een NK, EK of WK.

Categorieën Cultuur

Voor cultuur zijn er vier mogelijke categorieën om te nomineren:

 1. Hart voor cultuurprijs
  Voor deze prijs kan een vrijwilliger, een vereniging of organisatie of zelfs een cultureel evenement genomineerd worden. De Hart voor Cultuurprijs is een waarderingsprijs. Hierin staat de maatschappelijk waarde van cultuur voorop. Dus ken jij iemand die alles voor de culturele vereniging/ aanbieder over heeft? Of ken je een organisatie die zich op een bijzondere manier heeft geprofileerd? Zet hem/ haar of de vereniging/ organisatie in het zonnetje en nomineer ze!
 2. Cultuurtalent van het jaar t/m 16 jaar (geboren voor 1 januari 2006)
  Het aanstromend cultuurtalent kan genomineerd worden als hij/zij of groep, een bijzondere prestatie heeft geleverd binnen zijn of haar discipline.
 3. Aanstormend cultuurtalent van het jaar (geboren na 1 januari 2006)
  Het cultuurtalent kan genomineerd worden als hij/zij of groep een bijzondere prestatie heeft geleverd binnen zijn of haar discipline.
 4. Oeuvreprijs cultuur
  De Oeuvreprijs Cultuur is een onderscheiding voor een kunstenaar uit de gemeente Veendam met een uitzonderlijke carrière of presentatie op het hoogste niveau.

Stemmen en de keuze van de jury
Uiteindelijk zullen er per categorie 3 genomineerden worden geselecteerd. Dit zal plaatsvinden d.m.v. een stemronde en een keuze van de jury. Er zullen twee stem- & keuzerondes plaats gaan vinden. Ronde 1 om het aantal genomineerden per categorie terug te brengen naar 3. De tweede stem- & keuzeronde zal plaatsvinden wanneer de 3 genomineerden per categorie bekend zijn gemaakt. De winnaar per categorie zal bekend worden gemaakt op het gala.

Stemmen kan via de Veendam Beweegt app. Hierover zal later meer informatie verschijnen. De jury zal samengesteld worden uit lokale sport- & cultuurkenners.

Prijs
Naast de eer, wordt de winnaar van een categorie beloond met een cheque ter waarde van €250,-.

 

Download hier de pdf van bovenstaande nieuws item

 

 

Binnenkort

Aangesloten bij

knhs Stichting veilige Paardensport

Bezetting Rijhal

Hal bezet:

Adres

Logo

 

Fauna 4-6, 9642 LX Veendam

06 - 20 38 09 50
e-mail
Ma. t/m zo. 07:00 - 22:00
(direct naar lestijden / bak bezet)